Skip to main content

Wij geloven dat goede (seksuele) educatie één van de belangrijkste dingen is in het leven van een kind. Goede (seksuele) educatie vergroot namelijk de kansen voor de toekomst van het leven van een kind aanzienlijk.

Afgelopen jaar heeft Lisa haar universitair onderzoek gedaan naar ons seksuele educatie curriculum Amazing You! en resultaten zijn geweldig; bij de kinderen die het Amazing You! curriculum volgen is namelijk het volgende vastgesteld:

  • De kinderen hebben een verhoogde persoonlijke hygiëne, wat ziektes of soa’s kan voorkomen.
  • Ze hebben verhoogde communicatievaardigheden; leerlingen delen hun misbruik ervaringen in plaats van zichzelf af te zonderen én delen hun kennis met andere kinderen, waardoor het effect van het programma nog groter is.
  • Ze hebben meer kennis van hun eigen rechten, zoals het recht op onderwijs, lichamelijk integriteit, het intrekken van toestemming en de noodzaak om gevallen van seksuele intimidatie bij de politie te melden.
  • Ze lopen een verminderd risico om zelf een dader van seksueel misbruik te worden.
  • Ze zijn waarschijnlijker geneigd om over seksueel misbruik te praten met een vertrouwenspersoon.
  • Ze delen sneller specifieke gezondheidskwesties en vragen informatie over mogelijke medische controles.
  • Ze begrijpen dat toestemming niet onderhandelbaar was en gebaseerd op individuele keuze.

Op het moment van het onderzoek deden er 15.000 mee aan het curriculum, momenteel kunnen en mogen we al ruim 25.000 kinderen in Kenia blij maken met ons Amazing You! programma, maar wat ons betreft zijn dat er natuurlijk veel meer…

Ons doel is om binnen 3 jaar 50.000-100.000 kinderen te bereiken en je kunt je voorstellen dat wat extra steun daarbij dus hard nodig is. Het kan simpelweg niet zonder meer financiële middelen.

Help je mee? Doneer dan via de website

Leave a Reply