Skip to main content

Tijdens onze lessen over menstruatie en van de meiden binnen ons Amazing You! programma hoorden we over de problematiek rondom menstruatie. We zijn gaan nadenken over oplossingen; hoe kunnen meisjes veilig en zonder stress naar school blijven gaan tijdens hun menstruatie? Hoe kunnen we hen helpen zichzelf niet te hoeven ‘verkopen’ om een pakje maandverband te kunnen kopen?

Het antwoord kwam vanuit AFRIpads; een geweldig initiatief met ‘schoolgirl kits’, bestaande uit 5 herbruikbare, wasbare en duurzame items maandverband die 1-2 jaar mee kunnen, samen met goed ondergoed en een prachtig vormgegeven informatieboekje!

Het was het begin van een mooie samenwerking en inmiddels hebben meer dan 3000 meiden een kit ontvangen én een speciale les gekregen, waarin alle aspecten rondom menstruatie bespreekbaar zijn gemaakt. Met enorme dank aan een grote sponsor was het een feest om al deze meiden zo blij te kunnen maken met deze voor hen immens belangrijke hulpmiddelen en informatie!