Malindi, Kenia - Iedere morgen rijden we, achterop een motortaxi, naar de bestemming van de dag. Over wegen van asfalt, met gaten links en rechts. Later van zand, twee auto’s breed en hard aangestampt door het vele gebruik. Zigzaggend rijden we langs een overwoekerde begraafplaats, leegstaande, onaffe gebouwen en een hoge muur met wie weet wat erachter. De vele plekken die we passeren, spreken tot de verbeelding.  

Langzaam wordt de weg smaller en hobbeliger. Vanaf hier genieten we het meest. Stiller, meer groen, af en toe een heerlijk ruikende, bloeiende boom. Er zijn Mangobomen, Baobabs en Cashews. Nu worden het paadjes, dwars door open velden. Onze haren wapperen in de wind. Met de ogen dicht wordt het moment nog mooier. Ruik, geniet, voel de zon op je hoofd. De tas met spullen voor de dag hebben we bij ons. Ook een verwachtingsvol hart. Want elke dag brengt iets nieuws en onverwachts. Soms mooi, soms lelijk. Maar altijd bijzonder.We slaan opnieuw linksaf, het dorp in. Een levendige omgeving van mensen die het dagelijks leven leven. Hier en daar hangt er mooi gekleurde was. Er is bedrijvigheid, er wordt gekookt, gewassen en tanden gepoetst. Uit de huizen klinkt soms muziek, of het geluid van een hard staande televisie. Misschien wel de enige in het dorp. Ook heerst er een bepaalde hangerigheid. Mensen zitten op de stoep voor hun huis, of onder een boom met elkaar. 

Over zand en modder, door gaten en plassen, rijden we kronkelend tussen de huizen en hutjes. Ze zijn verschillend van formaat en staan kriskras door elkaar.  Sommige hebben een dak en muren, de meeste hebben het niet beide. In onze ogen incompleet, lijkt hier heel normaal. Toch wordt er volop in gewoond en is het leven in volle gang. Door hele gezinnen, of halve. Daar zijn er ook best veel van.

En dan zijn we er. Ineens. Zo gaat het nog altijd, want onderweg komen we elke keer weer ogen te kort.


Dit verhaal is onderdeel van het boek Out of Love | Onderweg in Kenia. Het boek kopen? Stuur een mailtje naar info@asmilefromkenya.com of via bol.com!